Jdi na obsah Jdi na menu
 


120 let hasičů v Olbramovicích

19. 9. 2016

   V sobotu 10. září 2016 se v Olbramovicích konala oslava 120. výročí založení sboru dobrovolných hasičů.

Slavnostní zahájení a uvítání všech hostů proběhlo ve 13 hodin ve špýcharu. Své projevy zde pronesli zástupci SDH Olbramovice, okolních dobrovolných sborů, hasičského záchranného sboru a starosta obce. Po slavnostním úvodu celého odpoledne si každý mohl prohlédnout připravenou výstavu v přízemí špýcharu a občerstvit se.

Venkovní část oslav začala po čtrnácté hodině na parkovišti. Zde byla vystavena historická a moderní hasičská technika, pro děti bylo připraveno skákací hasičské auto. Dále zde byl prodejní stánek s věcmi s hasičskou tématikou a stánek s občerstvením. Aktivní předvádění začali naši mladí hasiči, kteří předvedli požární útok. Potom následovala ukázka vyproštění dvou zraněných osob z havarovaného automobilu, kterou provedli profesionální hasiči z Benešova. Neméně zajímavé bylo předvedení velkého přetlakového ventilátoru a hašení z automobilové plošiny. Poté následoval zhruba hodinový vstup kapely Generace Rock, která svým vystoupením celé odpoledne příjemně zpestřila. O poslední aktivní ukázku se postarali hasiči z Olbramovic, kteří uhasili hořící automobil. Odpolední část oslav byla zakončena divadelním představením pro děti, které předvedli hasiči z Vrančic.

Večerní zábava v restauraci ,,U KOMÍNA", kam jsme opět pozvali kapelu Generace Rock, byla příjemným zakončením celého slavnostního dne.

Foto: sdholbramovice.rajce.idnes.cz/Oslavy_120._vyroci_zalozeni_SDH_Olbramovice%2C_10._9._2016/

www.hasici-benesov.cz/news/a120-vyroci-sdh-olbramovice/#.V9WJgkP-WY0.facebook

Video:

www.youtube.com/watch