Jdi na obsah Jdi na menu
 


Noční cvičení jednotek SDH obcí Takonín 4.-5.10.2008

9. 10. 2008
V sobotu 4. října 2008 v 11:00 hod. vyjelo šestičlenné družstvo našich hasičů s požárním automobilem DA 12 Avia 30 a předepsanou výzbrojí a výstrojí na podzimní noční cvičení do Takonína. Ve zdejším areálu tábora toto cvičení zajistil Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje - územní odbor Benešov ve spolupráci s Okresním sdružením hasičů Benešov v rámci odborné přípravy členů zásahových jednotek SDH obcí.
Tato cvičení se konají jednou až dvakrát za rok a jejich úkolem je proškolit v praktické činnosti členy zásahové jednotky pro případ skutečného zásahu.
Jednotka v odpoledních hodinách provedla v areálu požární útok na simulovaný požár objektu chaty se záchranou osoby. Dále členové napsali vědomostní test z požární ochrany. Po setmění se postupně vydávaly jednotky na 18 km trať, kde je čekalo plněnění praktických úkolů a disciplín - zajištění dopravní nehody a ošetření zraněných, vybudování protipovodňové hráze, doplňování vody z rybníku ejektorem  pomocí PS 12, pořadová příprava, evakuace tlakových lahví a jiné.
Z 21 družstev se naše umístnilo v první polovině na 10 místě.

složení družstva:
Ledvinka Lukáš
Zoul František ml.
Piskač Zdeněk
Hovorka Jakub
Macháček Radek
Otradovec Václav

Zoul František st. se zúčastnil jako rozhodčí disciplíny ejektor

http://benesovsky.denik.cz/zpravy_region/foto-dobrovolni-hasici-umi-i-v-noci20081006.html