Jdi na obsah Jdi na menu
 


Asistence - film Mokřany 4.-5.10.08

16. 10. 2008

Začátkem října 2008 byl náš sbor požádán o asistenci a spolupráci při filmování hraného dokumentárního filmu s pracovním názvem ,,VARUS“, který v okolí osady Mokřany u Olbramovic natáčela německá společnost CDF. Touto akcí žila skoro celá obec. Někteří občané pomáhali s přípravami a jiní si jako kompars ve filmu přímo zahráli.

V sobotu 4.10. a v neděli 5.10. prováděli členové JSDH kropení určených, pro techniku špatně přístupných míst v lese vodou z CAS 32, kde se poté v blátě proháněli vojáci římských legií.

V pátek 10. října od 10 hodin za osadou Mokřany vytvořili naši hasiči od CAS 32 T 138 v lese nad cestou dost dlouhé dopravní vedení hadicemi s rozdělovači, které se podle potřeby štábu přetahovalo z jedné strany cesty na druhou. Pomocí turboproudnic byli deštěm skrápěni bojující legionáři na koních i pěšáci v čele s generálem Varusem, tak i jejich protibojovníci germáni. Všichni válečníci dost na hasiče reptali, že voda čerpaná ze studny a bylo jí opravdu hodně je strašně studená. Nedalo se však nic jiného dělat, jelikož si to pan režisér tak přál.

Po 19 hodině se jednotka vrátila zpět na základnu, kde poté začalo téměř dvouhodinové mytí techniky, hadic a samotných hasičů od všudepřítomného bláta a listí, které již měli hasiči nacvičené z předchozích dvou dní na této akci.

Zúčastnění členové JSDH Olbramovice:

Zoul František, Císař Pavel, Ledvinka Lukáš, Zimerman Zbyněk, Zoul František ml., Lamač Jiří, Kraus Vladimír, Volek Václav, Sýkora František
 

Náhledy fotografií ze složky asistence - filmování Mokřany 4.-10.10.08